★★★★★ 9.4/10 @feedback company 9.4/10 @ bol.com 4.6/5 @Googlereviews

Gratis verzending vanaf €75 | Snelle levering | Betaal snel & veilig met uw eigen bank

Verduurzaming

Wat doen wij aan verduurzaming

Duurzaamheid vinden wij erg belangrijk. Niet alleen persoonlijk maar ook als bedrijf voelen wij ons verantwoordelijk voor de bijdrage aan een duurzame samenleving.

Een van de belangrijkste redenen voor ons om ledverlichting te verkopen is het feit dat led duurzaam is, naast dat we 100% achter de kwaliteit en lage prijzen van onze producten staan.

Naast dat onze led producten bijdragen aan verduurzaming van onze samenleving op zowel een zakelijk als particulier niveau, doen wij er alles aan om zelf zo duurzaam mogelijk om te gaan met onze bedrijfsvoering. Wij lichten graag toe wat we nu doen en wat we willen bereiken in de toekomst.

Wat wij nu doen

Zo min mogelijk plastic gebruiken

Wij maken geen gebruik van plastic verpakkingsmateriaal voor de bestellingen die wij inpakken. Veel bedrijven maken gebruiken van met lucht gevulde plastic verpakkingsmateriaal. Soms met de notitie dat dit gerecycled plastic is. Nu zijn wij niet vies van het feit dat plastic gerecycled wordt zolang hier een duurzaam doel voor is. Verpakkingsmateriaal wordt over het algemeen 1 keer gebruikt en direct door de consument weggegooid, op deze manier kun je het plastic eindeloos recyclen maar blijft de wegwerp cultuur in stand. 

Her gebruiken van dozen en verpakkingsmateriaal

Bij elke mogelijkheid die zich voor doet om gebruikte dozen of gebruikt verpakkingsmateriaal nogmaals te gebruiken voor een nieuwe bestelling, doen wij dit. Denk hierbij aan retouren die wij ontvangen maar ook dozen en verpakkingsmateriaal die wij ontvangen als we zelf iets besteld hebben. Uiteraard wordt er wel gecontroleerd dat dit op een verantwoorde en hygiënische manier gebeurt.

Zuinig omgaan met verpakkingstape

Pakketjes moeten goed verpakt en dichtgeplakt worden voordat deze verzonden worden. Dit om te waarborgen dat bestellingen heel en volledig aankomen bij onze klanten. Ook moeten wij rekening houden met het omgaan met onze pakketjes en ongelukjes door derde partijen. Maar wij zorgen ervoor dat onze medewerkers zo zuinig mogelijk met tape omgaan en dit niet extra gebruiken als dit niet nodig is.

Geen geprinte facturen

Wij printen geen facturen uit om deze mee te sturen in de pakketjes. Iedereen die op onze website besteld krijgt een digitale factuur. Deze blijft tevens altijd bewaard in ons systeem mocht iemand deze per ongeluk verwijderd hebben en hem alsnog nodig hebben. Wij raden klanten dan ook af om deze zelf alsnog uit te printen en dit alleen te doen als het doel hiervan het noodzakelijk maakt. 

Inkopen met zo min mogelijk cO2 uitstoot

Omdat de cO2 uitstoot van onze producten te minimaliseren worden onze producten niet per vliegtuig of boot geleverd. Al onze leveringen zijn per trein. Dit is niet altijd de goedkoopste keuze maar wel heel bewust gemaakt. Deze manier van transport heeft namelijk de kleinste co2 uitstoot.

Waar wij mee bezig zijn

  • Het opzetten van een eigen verzamelpunt om oude verlichting (of andere elektrische apparaten) te recyclen
  • In gesprek met fabrikanten over duurzaam verpakken
  • In gesprek met lokale bedrijven om dozen te hergebruiken
  • Produceren van eigen verpakkingsmateriaal d.m.v. gerecycled karton

Verduurzamen met LED verlichting

De traditionele gloeilamp is al meer dan 100 jaar geleden uitgevonden. Dit is inmiddels een behoorlijk achterhaald product. Gelukkig worden gloeilampen maar ook halogeenlampen niet meer geproduceerd. De bestaande voorraad mag nog wel verkocht worden maar de stijgende populariteit van led verlichting zullen deze soort lampen met de loop van de tijd volledig zijn vervangen door LED, en met goede reden. De vraag naar energiezuinige en milieuvriendelijke lichtbronnen groeit in rap tempo. Niet alleen vanuit de overheid maar ook door steeds meer bewust wordende samenleving op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Maar hoe komt het dat LED verlichting zo veel duurzamer is? Hieronder alle aspecten op een rij:

Langere levensduur

De LED-lamp wordt wel gezien als een ware revolutie in de wereld van het licht. ‘LED’ staat voor ‘Light Emitting Diode’, oftewel een lichtgevende diode, een hoogwaardige, energiezuinige technologie zonder giftige stoffen die evenveel licht produceert als traditionele lampen.

Het meest revolutionaire aan de LED-verlichting is dat de LED lamp wel 55.000 branduren kan maken. Voor hetzelfde aantal uren moet je wel 50 keer een nieuwe gloeilamp aanschaffen. De LED lamp gaat dus vele malen langer mee: de levensduur verschilt tussen wel 15 tot 25 jaar. Als je daarover nadenkt betekent dit dat je in een heel mensenleven maar ongeveer 4 keer een nieuwe lamp hoeft aan te schaffen. Hoe makkelijk is dat. Oh, en dit betekent ook dat je veel minder gloeilampen-afval veroorzaakt.

Energiezuinig

Daarnaast is de LED-lamp wel 90% zuiniger dan de gloeilamp. Er is dus veel minder energie nodig om het licht te laten branden, waardoor je dus veel energie bespaart. Het is berekend dat de LED-lamp per uur 55 Watt minder gebruikt dan de gloeilamp, wat op jaarbasis uitkomt op een verschil van wel 25 kWh per jaar (ongeveer 5 euro). Als dit nog weinig lijkt, bedenk dan even hoeveel lampen er in één huis hangen.

Als alle gloeilampen in een huis worden vervangen door LED-lampen, levert het huis dus significant minder milieubelasting op. Dit betekent dat je huis verlichten zowel goed is voor het milieu, aangezien minder energieverbruik ervoor zorgt dat er minder energie hoeft te worden opgewekt, maar ook voor de portemonnee.

Kostenbesparend

Dat klopt. Een LED-lamp is inderdaad veel duurder dan een gloeilamp, die voor een euro te koop is. Maar de LED-lamp gaat zo veel langer mee en gebruikt zodanig veel minder energie, dat op de lange termijn de LED-lamp veel goedkoper is dan de gloeilamp.

Als je per lamp 5 euro per jaar aan energie bespaart, en je hebt 20 lampen in huis, is dat al 100 euro besparing op jaarbasis.

Duurzame en niet schadelijke materialen

Onze LED verlichting wordt gefabriceerd met duurzame en niet schadelijke materialen. Denk aan aluminium en hoogwaardige kunststof die makkelijk te recyclen zijn als de lamp het na een gemiddelde van 40.000 uur het niet meer doet. Omdat de lampen goed recyclebaar zijn zullen kunstoffen en andere onderdelen ook niet in het milieu terechtkomen mits deze daadwerkelijk worden gerecycled. Dit kan zowel bij ons als bij vele andere grofvuil punten in Nederland.

Verduurzamen begint bij jezelf

Verduurzamen klinkt als iets wat bij de grote machten ligt. Grote bedrijven, gemeenten en overheden. Deze partijen hebben zeker invloed op verduurzaming van de samenleving maar uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid van verduurzamen bij jezelf. Als iedereen op zijn eigen manier een bijdrage levert aan bewuster en duurzamer leven zullen de stappen naar een duurzame samenleving veel groter en sneller zijn. Wij hebben hier lijstje opgesteld met tips die jij kunt volgen om bij te dragen aan deze belangrijke beweging.

Vervang je verlichting met led verlichting

Uiteraard is onze eerste tip om jouw verlichting te vervangen met led verlichting. Alle besproken voordelen zouden alle twijfels die je misschien had nu wel weggenomen moeten hebben. LED is de toekomst voor het milieu, de samenleving en je eigen portemonnee.

Recyclen van oude verlichting en andere elektrische apparaten

Als je de stap hebt genomen om jouw verlichting te vervangen door led verlichting zit je natuurlijk nog met je oude verlichting, wat doe je hier mee? Traditionele verlichting met name halogeen verlichting zitten vol met schadelijke stoffen en materialen. Deze mogen daarom ook niet zomaar in de afvalbak terecht komen. Hetzelfde geldt voor andere oude of kapotte elektrische apparaten. Gooi deze daarom nooit zomaar weg. Je kunt deze weggooien bij een milieustraat bij jou in de buurt of bij een ander recycle punt kijk hier waar je deze kunt vinden.

Koopgedrag

We kopen als samenleving steeds meer en steeds vaker online. Iedereen die online besteld kent het gemak waarmee een product is besteld en vaak de volgende dag op de stoep staat. Helaas denken weinig mensen aan de gevolgen die dit koopgedrag met zich meedraagt. De kartonnen dozen en plastic of kartonnen opvulmaterialen die 1 keer hun functie vervullen en vervolgens direct worden weggegooid. Logisch ook, je kunt er niks meer mee. het kost je immers ook niks, toch? Fout, dozen en opvulmateriaal kosten bedrijven enorm veel geld omdat deze in grote getalen worden gebruikt, de kosten hiervan worden uiteindelijk verwerkt in de prijzen van de producten. Heb je daarnaast wel eens gedacht aan de uitstoot van cO2 door de transporteurs? Iedereen wil zijn bestelling graag zo snel mogelijk hebben. Het liefst dezelfde dag. Bedrijven willen klanten trekken en behouden door deze service aan te bieden. Het gevolg, duizenden producten in dozen die de hele dag heen en weer rijden. Bestel je 3 verschillende dingen op een dag of over een week, krijg je 3 transporteurs die zo snel mogelijk jouw kant op komen. Vind je het product toch niet mooi of heb je het geld toch ergens anders voor nodig, dan wordt het weer teruggestuurd. 

Om dit hele proces enigszins te matigen kun je je eigen koopgedrag analyseren en eventueel aanpassen. Informeer jezelf goed over een product en neem contact op met het bedrijf als je twijfels hebt, zo voorkom je onnodig retourneren. Ga je meerdere producten bestellen, probeer verschillende aanbieders te beperken zodat er minder transport nodig is. Koop bij bedrijven die zelf zoveel mogelijk verduurzamen. Laat je producten wat langer in je winkelmandje staan zodat je zeker weet of de aankoop echt nodig is. Vaak vergeet je dat je iets wilt bestellen als het toch niet zo nodig was.