Welkom bij LEDWINKEL-Online.nl!

Gratis verzending vanaf €75 | Snelle levering | Betaal snel & veilig met uw eigen bank

★★★★★ 9.5/10 @feedback company 9.4/10 @ bol.com 4.6/5 @Googlereviews

De voordelen van LED verlichting

De voordelen van LED verlichting

Waarom is LED duurzaam?

LED Lampen zijn veel energiezuiniger dan traditionele gloeilampen. LED Lampen gebruiken 90 tot 95 procent van de stroom voor het geven van licht. Een ouderwetse gloeilamp doet dat maar voor slechts drie tot negen procent, de rest wordt afgegeven als warmte. Deze besparing van wel 90 procent merkt u ook in uw portemonnee bij de jaarlijkse energierekening. Als u alle lampen in huis zou vervangen door LED lampen, dan bespaart u maar liefst 90 procent op uw elektriciteitskosten voor verlichting.

Waarom is LED milieuvriendelijk?

LED verlichting gaat veel langer mee; u heeft er meer dan 10 jaar geen omkijken naar. LED Lampen gaan veel langer mee dan gloeilampen of andere soorten verlichting. Ter vergelijking: een gloeilamp gaat ongeveer 1.000 uur mee, een halogeenlamp 3.000 uur en een spaarlamp tussen 5.000 en 10.000 uur. Een LED lamp gaat gemiddeld 20.000 uur of langer mee. Als uw LED lamp na deze tijd stuk gaat, dan heeft u in die tijd al 20 gloeilampen moeten vervangen. Nog los van de energiebesparing verdient u de kosten voor een LED lamp dus alleen daarmee al snel terug.

Een oude LED lamp wordt langzaam zwakker, dus u zit niet plotseling in het donker wanneer deze stuk gaat.

LED lampen zijn er ook in warme kleuren. Veel mensen denken dat LED verlichting nog erg wit is en een ongezellige uitstraling heeft. Dat vooroordeel is tegenwoordig absoluut niet meer waar. Voor elk type LED lamp is een variant te vinden in een mooie warme kleur. Kijk op de verpakking naar de omschrijving ‘warmwit’, of ‘extra warmwit’.

LED lampen bevatten geen gevaarlijke stoffen. Spaarlampen moeten bij het chemisch afval gedaan worden wanneer ze stuk zijn. Een LED lamp bevat geen gevaarlijke stoffen, waardoor het ook op dat gebied een veilige lamp is.

LED lampen zijn ook geschikt voor buiten. Er bestaan veel soorten LED lampen, waaronder ook geheel waterdichte varianten. Hiermee kunt u ze gemakkelijk als buitenverlichting of zelfs onder water in een vijver gebruiken

Hoe en hoeveel bespaar je met LED verlichting?

LED verlichting is enorm energie en kostenbesparend. Dit komt omdat LED een relatief laag vermogen (wattage) met een hoge lichtopbrengst (lumen) heeft. Zo vervangt LED met gemak een halogeen of spaarlamp met een vermogen (wattage) van 50% tot 80% hoger met dezelfde of soms hogere lichtopbrengst (lumen). 

Hoe helpt LED bij het verhogen van productiviteit en gemoedstoestand?

LED Verlichting werkt meteen na het aanzetten op volle sterkte. TL-buizen en spaarlampen hebben een opstartperiode. Vooral bij spaarlampen duurt het even voordat ze vol licht geven, omdat ze moeten opwarmen. In kamers waar u graag direct licht wilt hebben kan dat best vervelend zijn. Led Lampen hebben geen last van dit effect en geven meteen vol licht.

Hoe komt het dat LED niet heet wordt?

LED Lampen worden niet heet. Gloeilampen en halogeenlampen worden behoorlijk heet, zelfs als ze ook maar even branden.

Sommige LED lampen worden wel vrij warm, maar nooit zo heet als gloei- en halogeenlampen. Bijkomend voordeel is dat een LEDlamp veel minder brandgevaarlijk is.

Innovatieve slimme LED verlichting

LED Lampen zijn er in alle soorten en maten. Met LED verlichting zijn alle kleuren en vormen mogelijk en is voor elk soort armatuur een peer verkrijgbaar. Ook kunnen alle kleuren gemaakt worden en kan de lichtsterkte goed geregeld worden.

De grootste voordelen van LED verlichting op een rijtje

  • Duurzaam
  • Milieuvriendelijk
  • Energie en kostenbesparend
  • Productiviteit en gemoedstoestand verhogend
  • Wordt niet heet
  • Slimme innovatie