★★★★★ 9.4/10 @feedback company 9.4/10 @ bol.com 4.6/5 @Googlereviews

Gratis verzending vanaf €75 | Snelle levering | Betaal snel & veilig met uw eigen bank

De voordelen van LED verlichting

De voordelen van LED verlichting

Waarom is LED duurzaam?

LED-verlichting biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele verlichtingstechnologieën zoals halogeen-, spaar- en conventionele lampen. In tegenstelling tot deze opties die slechts een klein percentage van de stroom omzetten in licht, benutten LED-lampen 90 tot 95 procent van de stroom voor verlichting. Dit leidt niet alleen tot aanzienlijke energiebesparingen, maar ook tot een duidelijke daling van de elektriciteitskosten, met maar liefst 50-85 procent bij het overstappen op LED-verlichting in uw huis, kantoor of werkomgeving.

Waarom is LED milieuvriendelijk?

Naast de energiebesparing gaan LED-lampen ook veel langer mee dan halogeenlampen, spaarlampen en conventionele lampen. Terwijl een halogeenlamp ongeveer 3000 uur meegaat en een spaarlamp tussen 5000 en 10.000 uur, kan een LED-lamp gemiddeld 20.000 uur of zelfs langer branden. Hierdoor hoeft u gedurende deze periode niet herhaaldelijk lampen te vervangen, wat resulteert in minder afval en een lagere milieu-impact.

Een ander voordeel van LED-verlichting is de beschikbaarheid van warme kleurtinten, die voorheen geassocieerd werden met traditionele verlichtingstechnologieën. Tegenwoordig zijn er warmwitte en extra warmwitte LED-lampen beschikbaar, waardoor u kunt genieten van een gezellige en uitnodigende sfeer in huis, zonder concessies te doen aan energie-efficiëntie.

Bovendien bevatten LED-lampen geen gevaarlijke stoffen, in tegenstelling tot spaarlampen die kwik bevatten en bij verwijdering speciale behandeling vereisen. Dit maakt LED-verlichting niet alleen veiliger voor gebruik, maar ook milieuvriendelijker tijdens de levensduur en verwijdering.

Tot slot zijn LED-lampen geschikt voor diverse toepassingen, inclusief buitenverlichting. Met waterdichte varianten kunnen LED-lampen zonder zorgen worden gebruikt voor tuinverlichting, terrasverlichting en andere buitenruimtes, waardoor ze een veelzijdige en duurzame keuze zijn voor zowel binnen- als buitengebruik.

Hoe en hoeveel bespaar je met LED verlichting?

LED verlichting is enorm energie en kostenbesparend. Dit komt omdat LED een relatief laag vermogen (wattage) met een hoge lichtopbrengst (lumen) heeft. Zo vervangt LED met gemak een halogeen of spaarlamp met een vermogen (wattage) van 50% tot 80% hoger met dezelfde of soms hogere lichtopbrengst (lumen). 

Hoe helpt LED bij het verhogen van productiviteit en gemoedstoestand?

LED Verlichting werkt meteen na het aanzetten op volle sterkte. TL-buizen en spaarlampen hebben een opstartperiode. Vooral bij spaarlampen duurt het even voordat ze vol licht geven, omdat ze moeten opwarmen. In kamers waar u graag direct licht wilt hebben kan dat best vervelend zijn. Led Lampen hebben geen last van dit effect en geven meteen vol licht.

Hoe komt het dat LED niet heet wordt?

In tegenstelling tot gloeilampen en halogeenlampen, die behoorlijk heet kunnen worden, worden LED lampen nauwelijks warm. Dit komt door de werking van de lampen:

Gloeilampen:

 • Gloeilampen produceren licht door een gloeidraad te verhitten totdat deze gloeit. Dit proces genereert veel warmte, met temperaturen tot wel 2700°C.
 • Slechts 5% van de energie in een gloeilamp wordt omgezet in licht, de rest wordt verspild als warmte.

Halogeenlampen:

 • Halogeenlampen werken op dezelfde manier als gloeilampen, maar met een halogeencapsule om de gloeidraad. Dit verhoogt de efficiëntie en levensduur, maar de lampen worden nog steeds warm, met temperaturen tot wel 500°C.
 • Ongeveer 10% van de energie in een halogeenlamp wordt omgezet in licht.

LED lampen:

 • LED lampen gebruiken lichtemitterende diodes (LED's) om licht te produceren. LED's zijn halfgeleiders die licht uitstralen wanneer er elektrische stroom doorheen gaat.
 • Dit proces genereert zeer weinig warmte, met temperaturen van maximaal 70°C.
 • Ongeveer 20-30% van de energie in een LED lamp wordt omgezet in licht, wat een veel hogere efficiëntie is dan gloei- en halogeenlampen.

Warmteafvoer:

 • LED lampen hebben vaak koelribben om de warmte die ze produceren af te voeren. Dit helpt om de temperatuur van de lamp laag te houden en de levensduur te verlengen.

Innovatieve slimme LED verlichting

LED Lampen zijn er in alle soorten en maten. Met LED verlichting zijn alle kleuren en vormen mogelijk en is voor elk soort armatuur een peer verkrijgbaar. Ook kunnen alle kleuren gemaakt worden en kan de lichtsterkte goed geregeld worden.

De grootste voordelen van LED verlichting op een rijtje

LED-lampen bieden een scala aan voordelen die niet alleen de verlichting in huis verbeteren, maar ook bijdragen aan een duurzame en milieuvriendelijke levensstijl. Van hun veelzijdigheid tot hun energie-efficiëntie, hier zijn enkele redenen waarom LED-verlichting een slimme keuze is:

 •  Duurzaamheid: LED-verlichting gaat veel langer mee dan traditionele lampen, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden en bijdragen aan minder afval.
 • Milieuvriendelijkheid: Door het lagere energieverbruik en het ontbreken van schadelijke stoffen zijn LED-lampen vriendelijker voor het milieu en verminderen ze de ecologische voetafdruk.
 • Energie- en Kostenbesparing: Dankzij hun efficiëntie verbruiken LED-lampen aanzienlijk minder energie dan conventionele lampen, wat resulteert in lagere energiekosten op lange termijn.
 • Verbetering van Productiviteit en Gemoedstoestand: LED-verlichting biedt een helder en consistent licht dat de productiviteit kan verhogen en een positieve invloed kan hebben op de gemoedstoestand, vooral in ruimtes waar langdurig verblijf vereist is.
 • Hittevrij: In tegenstelling tot traditionele lampen produceren LED-lampen bijna geen warmte, waardoor ze veiliger zijn om aan te raken en het risico op brandgevaar wordt verminderd.
 • Slimme Innovatie: Met de opkomst van slimme technologieën kunnen LED-lampen worden geïntegreerd in slimme verlichtingssystemen, waardoor ze op afstand kunnen worden bediend en geprogrammeerd voor optimale functionaliteit en gemak.

Of het nu gaat om het verbeteren van de sfeer in huis of het bijdragen aan een groenere planeet, LED-verlichting biedt een scala aan voordelen die de moeite waard zijn om te verkennen en te omarmen. Met hun innovatieve ontwerpen en milieuvriendelijke eigenschappen zijn LED-lampen de slimme keuze voor moderne huishoudens.