★★★★★ 9.4/10 @feedback company 9.4/10 @ bol.com 4.6/5 @Googlereviews

Gratis verzending vanaf €75 | Snelle levering | Betaal snel & veilig met uw eigen bank

Lichtkleur

Hoe kies ik de juiste lichtkleur?

De kleur van licht of kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin waarde. Het volledige spectrum verloopt van 1800K tot 16000K. In ons assortiment hebben wij LED lampen met verschillende kleurtemperaturen namelijk: 2200K, 2700K, 3000K, 4000K, 6000K. Daarnaast hebben wij ook RGB lampen met gekleurd licht, deze kunnen alle kleuren van het kleurenspectrum uitstralen. De lichtkleur die je nodig hebt hangt af van de ruimte waar de lampen geplaatst worden. Hieronder een kort overzicht met kleurindicatie van de verschillende lichtkleuren/kleur temperaturen

lichtkleur 2200 kelvin extra warm wit

 Extra warm 2200K

Met een warme gloed vergelijkbaar met het gezellige licht van kaarsen, creëert deze lichtkleur een intieme en gezellige sfeer. Ideaal voor slaapkamers, restaurants of lounges waar je wilt ontspannen en genieten van een rustige ambiance. Gebruik deze kleur in tafellampen of wandlampen om een gezellige sfeer te bevorderen.

  lichtkleur 2700 kelvin warm
  Warm 2700K

  Met een zachte, warme gloed vergelijkbaar met het licht tijdens een zonsondergang, brengt deze lichtkleur een gevoel van rust en comfort in elke ruimte. Perfect voor woonkamers, slaapkamers en ontspanningsruimtes waar je wilt ontspannen en tot rust wilt komen. Combineer deze kleur met dimbare plafondlampen of vloerlampen voor een rustgevende verlichting tijdens het lezen of tv-kijken.
   lichtkleur 3000 kelvin warm wit

   Warm wit 3000K

   Deze lichtkleur biedt natuurlijk en helder licht, vergelijkbaar met het verlichte daglicht op een licht bewolkte dag. Ideaal voor kantoren en studieruimtes waar je je wilt concentreren en productief wilt zijn. Het zorgt voor een verfrissende en stimulerende omgeving. Gebruik deze kleur in inbouwspots of bureaulampen om een verfrissende en energieke verlichting te bieden die de concentratie verhoogt.
    lichtkleur 4000 kelvin helder wit

    Helder wit 4000K

    Met een koel en helder licht vergelijkbaar met een zonnige ochtend, biedt deze LED-lichtkleur een levendige en verfrissende sfeer. Uitstekend geschikt voor keukens, badkamers en werkruimtes waar helder zicht en een energieke atmosfeer gewenst zijn. Gebruik deze kleur voor plafondinbouwspots, onderbouwverlichting of spiegelverlichting om een verfrissende helderheid te creëren die ideaal is voor taakverlichting en een productieve omgeving.
    lichtkleur 6000 kelvin koud wit

    Neutraal wit 5000K

    Met neutraal wit licht vergelijkbaar met daglicht op een heldere dag, biedt deze LED-lichtkleur een heldere en levendige omgeving. Perfect voor winkels, galerijen en ruimtes waar kleurweergave en nauwkeurigheid van essentieel belang zijn, zoals kunststudio's of kapsalons. Gebruik deze kleur in trackverlichting of inbouwspots om de kleurprecisie te verbeteren en een levendige presentatie van producten of kunstwerken te realiseren.
     lichtkleur 6000 kelvin koud wit

     Koud wit 6000K

     Met koud en helder licht vergelijkbaar met een stralende middagzon, biedt deze LED-lichtkleur een scherpe en geconcentreerde verlichting. Ideaal voor werkplekken, garages of buitenverlichting waar helderheid en alertheid cruciaal zijn.Deze lichtkleur wordt vaak gebruikt in ruimtes waar goed zicht en concentratie belangrijk is. Voornamelijk in magazijnen, tandartspraktijken en ziekenhuizen. Gebruik LED-buisverlichting of schijnwerpers om een heldere en geconcentreerde verlichting te realiseren, wat essentieel is voor veilig en efficiënt werken.
      lichtkleur CCT 3000-6000 kelvin

      CCT 3000K - 6000K

      CCT (Correlated color temperature) geeft de mogelijkheid om de kleurtemperatuur aan te passen. Zo kun je de perfecte sfeer creëren voor elke gelegenheid. Of je nu een ontspannen avondsfeer wilt creëren of een energieke en productieve omgeving wilt hebben, deze aanpasbare LED-lichtkleur past zich aan jouw behoeften aan. Gebruik deze aanpasbare LED-lichtkleur in woonruimtes, zoals de eetkamer, waar je zowel een ontspannen sfeer wilt creëren tijdens diners als heldere verlichting tijdens het lezen of thuiswerken.
       lichtkleur RGB gekleurd licht

       RGB Full color

       RGB LED chips kunnen individueel een van de 3 primaire kleuren (rood, groen, blauw) uitstralen, door het mengen van de kleuren in combinatie met felheid kunnen alle kleuren van het kleurenspectrum gerealiseerd worden. Met eindeloze kleurmogelijkheden stelt deze LED-lichtkleur je in staat om elke ruimte tot leven te brengen. Pas de kleuren aan naar wens en creëer een feestelijke sfeer voor speciale gelegenheden of een unieke ambiance die past bij jouw stijl en persoonlijkheid. Gebruik deze kleur in feestzalen, clubs of thuis voor decoratieve verlichting die kan worden afgestemd op de gewenste sfeer en stemming. Experimenteer met verschillende kleuren om een unieke ambiance te creëren die bij elke gelegenheid past.

        Toepassing van de juiste lichtkleur

        De keuze die je gaat maken voor de kleurtemperatuur van de led verlichting is afhankelijk van het doel van de ruimte waar het licht geplaatst wordt. Hiermee bedoelen wij het doel waar het licht voor gebruikt wordt. Wordt er gewerkt in de ruimte of wordt de ruimte gebruikt om te ontspannen. Het kan zijn dat er overdag gewerkt wordt en 's avonds wordt ontspannen. Het soort werk is ook van invloed op de juiste kleurtemperatuur.

        Warmwit

        Als de ruimte wordt gebruikt voor ontspanning, dan maak je het best gebruik van een warm witte lichtkleur. Dit kan variëren tussen 2200K en 3000K. Waarbij 2200K een meer oranje gloed heeft en 3000K wat helderder is. Denk bij het gebruik aan thuis in de woonkamer of slaapkamer. Maar ook voor zakelijke verlichting in bijvoorbeeld restaurants en café's waar je je gasten op hun gemak wilt laten voelen. Ook in winkels, hotelkamers of buitenverlichting voor terrassen en tuinen.

        Helderwit

        In bijvoorbeeld kantoorruimtes, recepties, musea, scholen, bibliotheken, sporthallen en wachtruimtes is goed zicht focus maar ook een fijne sfeer gewenst, hier past een helder witte lichtkleur van 4000K goed bij. Helderwit komt het meest overeen met helder, zonnig daglicht. 

        Koud Wit

        Is er goed zicht en uiterste concentratie nodig in bijvoorbeeld tandartspraktijken, schoonheidssalons, ziekenhuizen of laboratoriums. Dan past een koud witte lichtkleur van 6000K beter. Deze lichtkleur is tevens het best geschikt voor het uitlichten en de kleurweergave van objecten en mensen. Dit komt omdat deze lichtkleur het meest overeenkomt met zeer helder (bewolkt) daglicht. Dit is dus ook perfect voor hobby ruimtes, ateliers of werk schuren en garages. 

        Wat is CCT?

        CCT staat voor Color Changing Temperature. Simpel gezegd het aanpassen van de kleurtemperatuur. Bij ledverlichting met CCT kun je dus de kleurtemperatuur zelf aanpassen. Over het algemeen verloopt dit van 2700K Warmwit tot 6500K Koud Wit. Zo kun je de lampen instellen zoals je zelf wilt en op elk moment veranderen als hier behoefte aan is.

        Wat is RGB+CCT?

        CCT gaat vaak samen met RGB, zo kun je je led verlichting niet alleen van kleurtemperatuur veranderen maar ook nog eens van licht kleur. Zo heb je bijna een oneindige keuze aan lichtkleuren en ben je op elk moment verzekerd van een sfeer naar wens!  

        Beïnvloed lichtkleur het biologische ritme?

        Lichtkleur kan de aanmaak van melatonine afstoten. Melatonine is een hormoon dat een rol speelt in het slaap-waakritme van het lichaam. In de avond wordt melatonine geproduceerd waardoor het lichaam weet dat het tijd is om naar bed te gaan. Helder of koud licht (blauw licht) vertraagt/stopt de afstoot van melatonine. Het zorgt ervoor dat iemand opmerkzaam en geconcentreerd blijft. Dat is ook de reden dat deze lichtkleur het meest gebruikt wordt tijdens werktijden. Dit geldt ook voor het blauwe licht dat van telefoon, tablet, computer en tv schermen afkomt. Het is tevens een reden dat mensen vaak lastig in slaap vallen omdat ze voor het slapen gaan naar een van deze schermen staren en worden blootgesteld aan blauw licht.

        Warm wit licht daarentegen, heeft nauwelijks invloed op de afgifte van melatonine. Het wordt daarom niet aangeraden om dit soort licht te gebruiken voor werkruimtes zoals kantoren of klaslokalen, omdat dit licht zorgt voor vermoeidheid. In de avond kan dit juist een gunstig effect hebben op het tot rust komen en op een natuurlijke manier moe worden